Search

Saturday 19 March 2016

1. blog post CZ


Ahoj, tady je Iva z Česka! Toto je první článek našeho blogu a proto bych se nechtěla příliš rozkecávat. Před pár dny jsem se spolu s dalšími Čechy a Estonci ve věku 13 - 19 let zúčastnila mezinárodního semináře v Brně. Úkolem bylo odhalit smysl slov „sociální inovace“ a poté ukázat lidem, že přesto jak děsivě zní, může to být docela prostá a pěkná myšlenka, která mnoha dalším lidem usnadní život nebo vyřeší jejich problém. Teď, s odstupem dvou týdnů, vzpomínám, jak jsme chodili městem, poznávali nová místa a lidi, naslouchali jejich příběhům, vedli jsme diskuse a hráli hry, abychom přitom přišli na způsob, jak naše ideje provést. 

Rozhodli jsme se, že otevřeme dvě platformy - stránky na FB a tento blog. Chceme s vámi sdílet náš proces hledání a taky se inspirovat od vás. Sem budeme vkládat různé zajímavé zdroje ohledně sociálních inovací a záznamy z našich akcí a aktivit.

Zde je pár momentů z našeho společného týdne:
  • Prvním nakopnutím bylo toto kick off video - první pokus vystihnout, o co tu půjde a motivovat ostatní k přemýšlení o tématu.
  • „Fotka jako nástroj - najít místo ve svém okolí, které s mou myšlenkou souvisí a použít sám sebe jako mluvčího. Takovýmito fotkami a doprovodnými texty se vám představíme na našem Facebooku.
  • „Animace“ - zkusit téma sociální inovace ztvárnit animačními technikami. Na semináři jsme využili programu Animování v Artu, který vedou studenti videoartu a výtvarné výchovy v kině Art.



  • „Ochutnávky“ - Česko-estonský večer. Kousek z každé země, jak po chuťové, tak kulturní stránce.



  • „Konverzace“ - potkávat lidi a poslouchat jejich životní příběhy; inspirovat se jejich posuny a činy.





Na závěr bych chtěla říct, že to byla skvělá zkušenost a jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit. Snad už jen pěkný den a mnoho zábavy při sdílení našeho projektu, nebo alespoň nahlédnutí do jeho počátků! :)



This blog is a part of the project Empowering Youth To Become Social Innovators, realised under the Erasmus+ partnership programme. The project is coordinated by a Czech NGO DYNAMA, z.s., seated in Brno and an Estonian NGO Youth Club Active, seated in Tallinn. This project contributes to the development of non formal learning of the youth.

No comments:

Post a Comment